reviews

Parijs: 21ste verjaardag in de stad van de mode

Parijs, de stad van de liefde, de stad van het licht, maar bovenal de stad van de mode. Ik heb Parijs altijd al bijzonder gevonden en hoewel ik er al een paar keer geweest ben, blijf ik betoverd door de Franse charme. Dit keer maakte ik een wel heel bijzonder reisje naar mijn favoriete stad, samen met mijn moeder voor mijn 21ste verjaardag. Lees je mee?

”Paris is always a good idea”

~ Audrey Hepburn

Meisjes op reis naar Parijs

In juni van dit jaar ben ik 21 geworden. Een speciale leeftijd, zo vonden mijn ouders ook. Voor mijn 18de verjaardag kreeg ik van mijn ouders al een heel speciaal cadeau. Over mijn 18de verjaardag schreef ik ook een blog, je leest het hier. Ik roep al heel lang dat ik graag een keer een reisje alleen met mijn moeder zou willen maken. Niet dat ik het niet gezellig vind als mijn vader mee gaat, maar een girlstrip leek mij ook een bijzondere ervaring. Daarom kreeg ik dit moeder-dochter reisje van mijn ouders cadeau voor mijn 21ste verjaardag. Mijn moeder houdt gelukkig ook van mode, dus bezochten we samen de stad van de mode. We bezochten onder andere het Dior museum en de talloze warenhuizen die de stad rijk is. Hierover schrijf ik binnenkort meer.

De stad van de mode

Waarom is Parijs eigenlijk de stad van de mode? Mode was van oorsprong een luxe. Modeontwerpers maakte in de eerste instantie kleding op aanvraag. In de negentiende eeuw veranderde dat echter toen modeontwerper Charles Worth labels in zijn zelfgemaakte kleding ging naaien. Hij begon vervolgens met het maken van kleding in collecties in plaats van losse stukken in opdracht. Deze kledingcollectie werd door modellen aan klanten gepresenteerd. Hiermee was Haute Couture geboren. Hoewel Charles van een oorsprong een Engelsman was, was hij werkzaam in Parijs. Parijs werd daarmee dé stad voor modeontwerpers. De meeste iconische modehuizen werden hier vervolgens opgericht. Hoewel steden als Milaan en New York nu ook grote modesteden zijn, blijft Parijs nog altijd even belangrijk.

”hau·te cou·tu·re (de; v)

1 exclusieve damesmode”

~ Van Dale woordenboek

In Parijs kunt je daarom natuurlijk ook goed shoppen. Zo kocht ik onder andere een nieuwe trui met Bretons streepje. Ik wilde ook graag een sieraadje om deze speciale reis mee te herinneren, dus kocht ik een zilveren ring. Tot slot kocht ik een Franse Vogue. Ik kan hem (nog) niet lezen, maar gelukkig kan ik wel de plaatjes bekijken. Zo blijf ik tenminste op de hoogte van de laatste trends in een van de hoofdsteden van de mode.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *