fashion

about p&r

Leuk even kennis te maken en welkom op mijn blog. Mijn naam is Sydney Aidan Kuzee en ik ben geboren en getogen Nederlandse, maar voel me soms een Française in stijl en interesse. Dit en mijn liefde voor fashion waren dan ook een grote aanleiding om dit blog te beginnen.

Soms denk ik wel eens dat ik in de verkeerde eeuw geboren ben, want ik ben gek op mode uit de jaren ’20 en ‘50. Ik ben dan ook een echt meisje-meisje en loop het liefste in rokjes en jurkjes. Van klassieke parelkettingen tot wollen baretjes en pothoedjes. Ik vind het leuk om een mix te creëren tussen moderne trends en vintage kledingstukken. Hierdoor wordt er vaak aan mij gevraagd of ik iets met styling en mode wil gaan doen.

Fashion en ik

Mijn passie voor fashion gaat verder dan alleen mijzelf leuk aankleden of de modebladen te lezen. Ik lees graag over de designers en verdiep me in specifieke kledingstukken of materialen. Ik spaar boeken en lees biografieën van legendarische fashion iconen en verknip oude tijdschriften om van de reclames nieuwe collages te maken. Daarnaast werk ik bij het warenhuis Hudson’s Bay, waar ik op de juweliersafdeling wekelijks mensen advies mag geven over sieraden en styling. Ja, inderdaad ik ben zo’n iemand die kippenvel krijgt wanneer ik een Chanel reclame zie of een kriebel in mijn buik wanneer ik over Pinterest scrol en een foto van een designer tas tegenkom.

Mijn liefde voor fashion is echter niet de enige aanleiding voor het starten van deze blog. Aangezien ik nog heel jong ben en in mijn voorexamenjaar van het vwo zit, zijn er een aantal vragen die mij de laatste tijd erg bezig houden. Wat ga ik na school doen? Waar en wat wil ik studeren? Wil ik wel studeren? Wat wil ik worden? Hoe gaat mijn toekomst eruit zien?

Later als ik groot ben

Als we in een wereld zouden leven waarin alles mogelijk zou zijn en je alles kon doen waar je maar van droomde, dan wist ik de antwoorden op deze vragen wel. Dan werd ik zeker hoofdredactrice bij Vogue Magazine, in Parijs. Dan liep ik elke dag over de Champs-Élysées onderweg naar mijn kantoor, mezelf bekijkend in de winkelruiten van Chanel of Dior. Óf dronk ik champagne met Karl Lagerfeld bij Paris Fashion Week. Helaas ben ik daar nog lang niet, maar door het oprichten van een blog hoop ik mijn interesses en passie te kunnen delen. Ik wil graag iets met journalistiek of fashion gaan doen en dan is dit de ideale manier om te oefenen met schrijven en mijn kennis te delen. Ik kan me ontwikkelen en ik kan leren. Zodat ik misschien bij elke post een stukje dichter bij mijn ideale droomwereld kom.

Ik realiseer me dat ik zeker niet de eerste ben die een fashion blog is begonnen. Maar ik hoop met mijn stijl en ideeën iets te kunnen laten zien, wat nog niet eerder verschenen is in de blogwereld. Of zoals de legendarische Gabrielle Chanel ooit heeft gezegd: ‘Don’t be like the rest of them darling.’

Nogmaals welkom op mijn blog en aangenaam kennis te maken. Neem gerust een kijkje in mijn wereld bestaande uit Pearls & Ribbons.

Liefs,
Sydney

 

Wil je me iets vragen, vertellen of wil je samenwerken? Laat het me gerust weten.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren