about p&r

Leuk even kennis te maken en welkom op mijn blog. Mijn naam is Sydney Aidan Kuzee en ik ben geboren en getogen Nederlandse, maar voel me soms een Française in stijl. Vooral mijn passie voor mode was een grote aanleiding voor het starten van dit blog. 

Soms denk ik wel eens dat ik in de verkeerde eeuw geboren ben, want ik ben gek op mode uit de jaren ’20 en ‘50. Ik ben een echt meisje-meisje en loop het liefste in rokjes en jurkjes. Van klassieke parelkettingen tot wollen baretjes en pothoedjes. Ik vind het leuk om een mix te creëren tussen moderne trends en vintage kledingstukken.

Fashion en ik

Mijn passie voor fashion gaat verder dan alleen mijzelf leuk aankleden of het lezen van de modebladen. Ik lees graag over designers en verdiep me in specifieke kledingstukken of materialen. Ik spaar boeken en lees biografieën van legendarische fashion iconen. Ook verknip ik soms oude modetijdschriften om van de reclames nieuwe collages te maken. Daarnaast werk ik bij het warenhuis de Bijenkorf, waar ik op de juweliersafdeling wekelijks mensen advies mag geven over sieraden, horloges en styling. Ja, inderdaad ik ben iemand die kippenvel krijgt wanneer ik een Chanel reclame zie of een kriebel in mijn buik wanneer ik over Pinterest scrol en een foto van een designer tas tegenkom.

Mijn liefde voor fashion is echter niet de enige aanleiding voor het starten van dit blog. Ik begon dit blog toen ik mijn voorexamenjaar van het vwo zat. Veel vragen hielden mij dagelijks bezig: wat ga ik na school doen? Waar en wat wil ik studeren? Wat wil ik worden? Hoe gaat mijn toekomst eruit zien? Ik vond die vragen maar lastig. Ik wist dat ik mode erg interessant vond en dat ik hield van taal en literatuur. Inmiddels studeer ik dan ook Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit van Utrecht en doe ik een minor media en cultuur. Met mijn blog hoop ik vooral te kunnen oefenen met schrijven en een creatieve uitlaatklep te onderhouden, die goed aansluit bij mijn studiekeuze.

Later als ik groot ben

Als we in een wereld zouden leven waarin alles mogelijk zou zijn en je alles kon doen waar je maar van droomde, dan wist ik de antwoorden op deze vragen wel. Dan werd ik zeker hoofdredactrice bij Vogue Magazine in Parijs. Dan liep ik elke dag over de Champs-Élysées onderweg naar mijn kantoor, mezelf bekijkend in de winkelruiten van Chanel of Dior. Ook zou ik een carrière als die van Carrie Bradshaw uit Sex and the City niet afwijzen of stil blijven wanneer de positie van onze Nederlandse Cécile Narinx ooit vrijkomt. Ik ben daar natuurlijk nog lang niet, maar door het oprichten van een blog hoop ik mijn interesses en passie vooral te kunnen delen. Ik wil na mijn studie graag iets met journalistiek of mode gaan doen en dan is dit de ideale manier om te oefenen met schrijven en mijn kennis te delen. Ik kan me ontwikkelen en ik kan leren, zodat ik misschien bij elke blogpost een stukje dichter bij mijn ideale droomwereld kom.

Ik realiseer me dat ik zeker niet de eerste ben die een fashion blog is begonnen, maar ik hoop met mijn stijl en ideeën iets te kunnen laten zien, wat nog niet eerder verschenen is in de blogwereld. Of zoals de legendarische Gabrielle Chanel ooit heeft gezegd: ‘Don’t be like the rest of them darling.’

Nogmaals welkom op mijn blog en aangenaam kennis te maken. Neem gerust een kijkje in mijn wereld bestaande uit Pearls & Ribbons.

Liefs,
Sydney

Wil je me iets vragen, vertellen of wil je samenwerken? Laat het me gerust weten.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren