shopblog,  Uncategorized

Dr. Martens: Sydney style!

Dr. Martens, wie kent ze niet?! Ze zijn al een aantal jaren in de mode en ook dit seizoen slaan ze niet over. Over het algemeen best wel stoere schoenen. Totdat ik er mee aan de slag ging. Natuurlijk draag ik ze Pearls and ribbons style.

”Ever since 1 April 1960, when Dr. Martens boots first rolled off the production line and onto the feet of postmen, policemen and everyday workers, our reputation for durability has become footwear folklore. Over 100 million pairs later, our belief in making things to last is as strong as it’s ever been.” ~ Dr. Martens (schoenendoos).

Dr. Martens komen in allerlei vormen. Van de originele kistjes, tot extreem hoge of lage. Van mooi zach kalfsleer, tot vegan imitatieleer. Van puntschoenen tot collegeschoenen met een kwastje. Ze dragen allemaal het label ”Dr. Martens” en worden gekenmerkt door hun gele stiksels.

Al jaren lang plezier

Voordat ik mijn eerste paar kocht, droeg ik vaak namaak modellen van de H&M. Ik had ze in veel verschillende kleurtjes. Ik was toen nog best wel jong, maar toen ik wat ouder werd besloot ik dat het tijd werd maar eens een echt paar dr. Martens aan de schaffen.
Mijn eerste paar kocht ik toen ik een jaar of twaalf was. Kun je nagaan hoe lang ze mee gaan. Ook heb ik het geluk dat mijn voeten niet meer zijn gegroeid, waardoor ik ze nog steeds aan kan. (Ja, ik heb ook vrij kleine voetjes). Ik kocht het standaard hoge model in het zwart. Dat is wel zo makkelijk te combineren. Ik draag ze onder broeken, maar ze staan ook ontzettend leuk onder rokjes of jurkjes.

Dr. Martens nét even anders

Nu hoor ik je denken…
Dr. Martens zijn toch niet echt schoenen voor Sydney? Het meisje-meisje wat een modeblog beheert. Ja, ergens heb je wel gelijk. Daarom heb ik mijn zwarte Dr. Martens een update gegeven. En jawel: er zijn lintjes bij betrokken.

In de Kalverstraat in Amsterdam zit een Dr. Martens winkel, waar ik toevallig binnen was. Naast schoenen verkopen ze ook tassen, sokken en veters. Mijn oog viel eigenlijk vrijwel meteen op schoenen in de etalage. Ook zwarte, maar dan laag en ze hadden veters die leken op lintjes van roze satijn. Ik vroeg of ze de veters ook los verkochten en dat was het geval, dus eenmaal thuis verving ik mijn gewone zwarte veters voor de lintjes.

”Pascal Virginia” in het lichtroze

Ook mijn moeder heeft zwarte Dr. Martens gekocht. Ik ging met haar mee toen ze ze kocht en terwijl ze aan het passen was, viel mijn oog weer op wat anders. Een rij Dr. Martens, hetzelfde model als ik al had, maar dan in allemaal pastelkleurtjes. Super leuk voor van het voorjaar. Ik heb ze die dag niet gekocht, want de schoenen zijn niet zo goedkoop, dat je ze spontaan meeneemt. Maar ja, als je dan niet kan stoppen met aan ze te denken, dan moet je ze uiteindelijk maar gewoon bestellen. Ik ben nu dus een paar lichtroze (natuurlijk) ”Pascal Virginia” Dr. Martens rijker.

Jesshoes

kleine tip voor als je ook geïnteresseerd bent. Ik koop mijn Dr. Martens eigenlijk nooit in de gewone winkel. Ook mijn moeder heeft ze van een bedrijf genaamd Jesshoes. Deze mensen staan op het waterlooplein in Amsterdam met een kraam vol met Dr. Martens. Ze hebben de normale modellen, maar soms ook wat exclusievere. Hier kun je je Dr. Martens voor nét iets goedkoper halen dan in de winkel. Ik had de afgelopen weken alleen geen tijd om naar Amsterdam te gaan, dus heb ik contact opgenomen met de eigenaar en heeft hij ze naar mij opgestuurd. Dit doen ze eigenlijk niet zo vaak, dus was ik heel blij dat ik zulke service heb gekregen. Ook hebben ze een website. Klik hier!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *