sydney's dictionary

Warenhuis: als de hemel in een gebouw zou passen (1)

wa·ren·huis (het; o; meervoud: warenhuizen)
1 grote winkel waar zeer verschillende artikelen worden verkocht

~ Van Dale woordenboek

Nu in de Coronatijd zijn alle winkels helaas gesloten. Daarom neem ik jullie vandaag mee door een virtuele rondleiding door de meest magische winkels die er bestaan: de warenhuizen. Alles wat je nodig hebt onder één dak. Naast het shoppen en bezoeken van deze geweldige winkels, werk ik ook in een warenhuis. Kortom, dit begrip mag zeker niet in mijn woordenboek ontbreken.

Beeld het je eens in…. Het begint eigenlijk buiten al, wanneer de uitbundige etalages je begroeten. Helemaal in deze tijd, met gouden kerstversiering. Als je binnen komt ontmoet je de verschillende geuren van de parfumafdeling en via de grote kerstboom in het midden, rol je zo over in het schoenenpassen. Alle mooie mode merken onder één dak.

Bezig werk bijtje #Bijenkorf

Zoals jullie misschien inmiddels wel weten heb ik een hele tijd bij Hudson’s Bay gewerkt. Een warenhuis dat vanuit Canada in 2016 naar Nederland kwam. Ik heb daar altijd met veel plezier gestaan, maar daar kwam helaas vorig jaar een einde aan, toen de winkelketen in Nederland haar deuren sloot. In het warenhuis zelf heb ik een hele tijd voor de Fossil Group gewerkt. Dit is een shop-in-shop in het warenhuis die onder andere merken als Michael Kors, Armani en uiteraard Fossil verkoopt. Laat dezelfde shop-in-shop nou ook in de Bijenkorf filialen zitten.

En zo ben ik in September begonnen met mijn studie in Utrecht en met mijn nieuwe bijbaantje in de Bijenkorf. Ook hier sta ik met mijn collega werkbijtjes in de carré van de Fossil shop. Normaal gesproken met kerst zouden wij dan je horloge in goud inpakpapier wikkelen en er een strik omheen knopen. Dat kan nu vanwege de sluiting tijdelijk helaas niet. Maar geen zorgen, ook als je online besteld pakken ze cadeautjes mooi voor je in ;).

Warenhuis weetje …

Misschien is het hierbij ook wel leuk om een kleine geschiedenis te vertellen over de Bijenkorf. In 1870 begon Simon Philip Goudsmit een klein fourniturenzaakje op de Amsterdamse Nieuwendijk. Na Simon neemt zijn neef Isaac de zaak over. Hij verplaats de winkel in 1912 naar de Dam, waar we de winkel nu nog steeds kunnen bezoeken. Het was de bedoeling dat de winkel daar maar tijdelijk zou blijven, maar nadat de omzet veel hoger werd bleven ze op de Dam. Aangezien de kosten voor die locatie nogal hoog waren, werd de fourniturenzaak een warenhuis. Inmiddels is de Bijenkorf hét warenhuis van Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *