reviews

Oorbellen: van lieveheersbeestje naar diamantje

De legendarische Elizabeth Taylor heeft eens gezegd:

”Big girls need big diamonds”

Of ze nou in een kettinkje verwerkt zitten of als een ijsberg op een ring bevestigd zijn. Sieraden zijn het gouden, zilveren of rosé kleurige randje om je outfit. Dat extra detail, wat het puntje op de i zet. Zelf ben ik er ook dol op. Ik werk zelfs met sieraden en draag ze natuurlijk graag. Zo heb ik bijvoorbeeld altijd oorbellen in. En als je al heel lang een tweede gaatje in je oor wil laten schieten, moet je je oma soms eens lief aankijken.

Oorbellen (,schoenen en tassen) heb je nooit genoeg

Er was een periode dat ik verliefd was op alle oorbellen, die de Primark en de Claire’s in hun rekken hadden hangen. Ik vond het geweldig om af te wisselen tussen knopjes en ringetjes. Één van mijn levensmotto’s nu is: schoenen en tassen heb je nooit genoeg. In mijn oorbellen periode dacht ik ook zo over oorbellen.

Toen kreeg ik een beugel, waar ik een allergische reactie van kreeg. Na veel testen gedaan te hebben was de uitkomst dat ik allergisch bleek te zijn voor Nikkel, een bepaalde metaal soort wat in mijn beugel verwerk was. Deze metaalsoort zit ook heel vaak in de wat goedkopere sieraden. Helaas kon ik dus niet alle oorbellen nog dragen. Ik kan wel tegen stainless steel en echte materialen als zilver, goud en rosé goud. Over het algemeen zijn dit materialen die duurder zijn, dus werd mijn oorbellen collectie een stukje kleiner. Ik heb nu een paar goede oorbellen, waar ik niet allergisch voor ben waar ik af en toe mee afwissel.

Toen ik klein was…

Voor mijn allereerste verjaardag kreeg ik van mijn opa en oma oor gaatjes. Mijn ouders namen mij als baby mee naar de juwelier, waar ik kleine lieveheersbeestjes in mijn oorlel geprikt kreeg. Vaak vinden ouders het de keuze van hun kind, dus krijgen kinderen op latere leeftijd pas oorbellen. Ik ben heel erg blij dat ik oorbellen kreeg toen ik jong was. Zo heb ik geen herinnering aan pijn of angst.

Oorbellen: gaatje nummer twee

Ik was al een hele lange tijd aan het nadenken over een tweede gaatje in mijn oor. Ik zag een Youtube video van een meisje die ik volg en zij had het laten doen. Later lieten twee van mijn beste vrienden ook een gaatje in hun oor bij schieten, wat er zo leuk uit zag, dat mijn wens groter werd. Ik ben echter helemaal niet zo’n grote held, dus mijn zenuwen stelde het uit.

Een week geleden publiceerde ik een blog over mijn verjaardag bij Tiffany en Co. Blog nog niet gelezen? klik dan hier!
Mijn verjaardag kwam er toen aan en dan krijg je vaak de vraag wat je als cadeau wil hebben. Zo ook van mijn oma, waar ik toen wel een goed cadeau voor wist. Samen gingen we naar de juwelier om permanent mijn cadeautje in mijn oor te laten prikken. Ik heb het bij Strego juweliers laten doen, waar ik een oorbelletje, met een klein (weliswaar namaak, maar natuurlijk) diamantje  van chirurgisch staal koos. Nikkel vrij natuurlijk.

Ik ben heel blij met mijn oorbellen. Ik moet deze gekozen oorbellen nu zes weken in houden en goed ontsmetten. Daarna mag ik erin doen wat ik wil. Ook daar kun je leuk mee combineren. Een klein schattig pareltje in de een en een steentje in de ander, bijvoorbeeld. Nu heb ik mijn eerste oorbellen voor mijn eerste verjaardag gehad en mijn tweede gaatjes voor mijn achttiende. Een mooi blijvend cadeau. Oh en met de pijn, viel het reuze mee. Een van mijn grote talenten is piekeren en dat heb ik in dit geval veel te veel gedaan. ♥

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *