reviews

Sieraden van StudioMieks: kleine betaalbare cadeautjes

”Costume jewellery is not made to give woman an aura of wealth, but to make them beautiful”

~ Gabrielle Chanel

De oplettende lezer zal inmiddels wel weten dat ik dol ben op sieraden. Toen ik een poosje geleden samen met mijn beste vriendin de IJ-Hallen in Amsterdam bezocht, moesten we uiteraard even een kijkje nemen toen we een kraampje met sieraden tegenkwamen. Achter de kraam stond een enthousiaste meid, die leuke, betaalbare en zelfgemaakte sieraden verkocht. Zij heeft haar eigen sieradenbedrijfje, genaamd StudioMieks. De feestdagen komen er bijna aan en een sieraad is natuurlijk een ideaal cadeau. Ik stel jullie daarom graag voor aan StudioMieks. Lezen jullie mee?

Meet Mieke

Wie StudioMieks zegt, zegt Mieke. Ze is 26 jaar oud en komt uit Nieuwegein. De creativiteit en het gevoel van styling hebben altijd al in haar gezeten, met een opleiding in interieurontwerp en werkervaring in onder andere etaleren bij interieurstudio’s. Ook de liefde voor sieraden (maken) is niet nieuw. Toen Mieke jonger was maakte ze al armbandjes en is daar eigenlijk nooit mee gestopt. Ze werkt nu dan ook in een kralenwinkel, waar ze zelf kan experimenteren met kralen en materialen. Toen de online marktplaats United Wardrobe een aantal jaar geleden populair werd zag Mieke een kans om met haar hobby geld te verdienen. Dat liep al snel best goed, waardoor ze iets meer uit kon breiden. Zo ging ze daarom wel eens naar de IJ-hallen, een vlooienmarkt in Amerstam Noord, waar ze een kraam huurde om haar sieraden te verkopen. Ook hier was ze populair en kreeg ze vaak de vraag of ze niet een website had, waar de sieraden op te vinden waren. In 2019 richtte ze daarom haar eigen webshop StudioMieks op.

StudioMieks: betaalbare sieraden om af te wisselen

”De sieraden bij StudioMieks zijn allemaal mix en match items die bij elkaar passen maar ook los van elkaar een leuk detail aan je outfit kunnen toevoegen.”

~ Mieke

StudioMieks verkoop sieraden in allerlei vormen en maten: kettinkjes, armbandjes, ringen en oorbellen. De meeste dingen maakt Mieke zelf en sommige items koopt ze in. Ze heeft mooie simpele en neutrale items, maar bijvoorbeeld ook een collectie aan sieraden met droogbloemen, kristallen, kralen of gekleurde steentjes. Mijn persoonlijke favoriet zijn natuurlijk de sieraden met parels, die ze ook maakt en verkoopt. Kortom, er zit voor iedereen wel wat bij.

StudioMieks staat vooral voor een positief gevoel. ‘Eigenlijk vanaf het moment dat je iets uitkiest, tot aan het dragen van de sieraden, moet het een fijn gevoel geven,’ aldus Mieke. Alle sieraden zijn kleine cadeautjes, of het nou voor jezelf is of voor een ander. Daarnaast geeft Mieke aan dat ze het graag toegankelijk wil houden voor de sieradenliefhebbers die graag keuze hebben: ‘Ik vind het belangrijk dat het niet te duur is, ik houd zelf namelijk ook erg van afwisselen.’ De sieraden zijn daarnaast wel van kwalitatief materiaal gemaakt. De meeste sieraden zijn stainless steel en een paar items zijn zilver. Op deze pagina van haar website is eventueel meer informatie te vinden over de materialen van de sieraden.

Pareltjes voor de kerst

De beste vriendin waar ik de IJ-Hallen destijds mee bezocht, heeft haar eigen marketingbedrijfje en werkt inmiddels voor StudioMieks. Toen zij mij vroeg of ik wilde helpen bij een fotoshoot voor de feestdagen, kon ik uiteraard geen nee zeggen. Voor de feestdagen is er een collectie met wat meer parels en glitters. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk kerstcadeau, zou ik niet langer nadenken. Je kunt Mieke volgen op Instagram, om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste sieraden. Je ziet hier ook de foto’s van de laatste fotoshoot, waar ik dus aan meegewerkt heb. Verder hoopt Mieke in het nieuwe jaar weer wat meer op de IJ-Hallen te staan, dus kun je haar daar ook persoonlijk ontmoeten. Anders kun je natuurlijk altijd wat bestellen op haar website. Mieke pakt dan zelf de bestelling leuk in. Zo ontvang je altijd een mooi pakketje. Leuk voor onder de kerstboom of om natuurlijk gewoon zelf te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *