let's keep it vintage

Vintage shoppen: pareltjes voor een prikkie.

Dat ik dol ben op koopjes jagen is inmiddels geen verrassing meer. Ook ben ik dol op vintage spulletjes. Combineer deze twee en je hebt een hele leuke middag. Benieuwd naar de vintage pareltjes die ik wist te vinden? Lees dan vooral lekker verder.

”Vintage means pre loved.” ~ unkown

Vintage hebbedingetjes

Ik was al een poosje niet meer gaan vintage shoppen en als ik dat deed ging ik meestal naar Amsterdam. De negen straatjes in de Jordaan vind ik altijd heel leuk of de winkels als Vintage per kilo, op het Waterlooplein. In Almere, de stad waar ik woon zitten ook een heleboel kringloopwinkels. Een vriendin van mij deelt mijn hobby voor vintage shoppen, dus gingen wij samen op pad.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk nooit kleding koop. Ik ga meestal voor de hebbedingetjes, boeken, films, kleine decoraties. Mijn vriendin doet dat ook. Een groot verschil tussen die vriendin en mij is echter onze style en voorkeur. Waar mijn vriendin zichzelf “nerd” noemt en door de stripboeken bladert, ga ik op zoek naar de mode boeken en (verrassing) parels en lintjes. Ik ben ook deze shopsessie thuisgekomen met een hele mooie parel ketting. Of de parels echt zijn betwijfel ik, maar hij staat in ieder geval super leuk om de paspop in mijn kamer.

Love goddesses of the movies

Wat mijn vriendin en ik wél gemeen hebben is onze liefde voor langspeelplaten. Samen bladeren we door de tientallen bakken, waar lp’s voor nog geen euro in zaten. Ik vond er eentje uit een oude serie, die men leert dansen. De LP die ik meenam was van de quickstep. Ik hoop deze serie ooit volledig te kunnen sparen.

Ook zijn we allebei gek op films en kunnen uren door de kratten bladeren. Waar zijn dan weer met superhelden films komt aanrennen, pluk ik de musicals en romantische films eruit. Dit keer liep ik tegen Clueless aan, wat ik altijd een super leuke film heb gevonden. Ben blij dat ik hem aan mijn collectie heb kunnen toevoegen. Ook ben ik thuis gekomen met een dvd box van drie keizerin SiSi films. Ik vind het altijd zo leuk als ze met de feestdagen weer worden uitgezonden en vormen ze een mooie toevoeging aan mijn collectie. En over films gesproken scoorde ik een vintage boek betiteld “love goddesses of the movies.” Het is een koffietafel boek met prachtige foto”s van alle beroemde actrices.

Tot slot vond ik nog een ander vintage boek met de titel: “Rivers of dreams.” De kaft van het boek sprak mij heel erg aan en na de achterkant gelezen te hebben durfde ik het wel mee te nemen. Als ik de achterkant moet geloven is het een romantisch boek vol avontuur. Of daadwerkelijk een goed boek is weet ik natuurlijk pas als ik het gelezen heb. Leuk is het uiteraard wel.

Al met al dus een geslaagde middag. En dat allemaal voor een prikkie…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *