Royal Wedding Prins Harry and Meghan Markle
reviews

Royal Wedding: Prins Harry and Meghan Markle

Als echt meisje-meisje ben ik fan van vrijwel alles wat met prinsessen en hoogheden te maken heeft. Van Marie Antoinette tot Keizerin Sisi en van de Russische Anastasia Romanov tot Rapunzel. Ja ik was vroeger ook zo’n meisje wat op de vraag, ‘wat wil je later worden?,’ volmondig ‘prinses’ antwoordde. Toen nog gelovende dat er echt zoiets als een ‘prinsessenschool’ bestond. Jammer als je er dan op latere leeftijd achter komt dat juf of dokter misschien meer haalbare beroepen zijn. Toch zijn er gevallen, waarin kleine meisjes uitgroeien tot échte prinsessen. Kijk maar naar de Amerikaanse actrice Meghan Markle. Natuurlijk zat ook ik in spanning voor de tv, want het was 19 mei 2018. De datum waarop Meghan Markle in het huwelijk zou treden met Prins Harry van Engeland. Een Royal Wedding was het zeker.

Lady in white

Toevallig was ik een aantal weken voor de bruiloft in London, waar je als toerist werd doodgegooid met shirtjes en tassen met het verloofde stel erop. Ik kon het niet laten en heb een shirtje en een paar hele foute sokken gekocht. Op zaterdagochtend zat ik dan in mijn souvenirs voor de televisie. Je voelt hem misschien al aankomen, maar bij een bruiloft hoort natuurlijk een bruid in een mooie witte jurk. Naar mijn mening een prachtige jurk. Ontworpen door Claire Waight Keller, de Britse ontwerpster voor het Franse modehuis Givenchy. De jurk zelf was redelijk simpel. Er zaten geen borduursels of steentjes op en ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ook helemaal niet nodig vond. De boothals en mouwen stonden prachtig. De sleep die achter de jurk aankwam was echter wel wat meer aanwezig en datzelfde gold voor haar tiara; maar ja je trouwt tenslotte maar één keer een prins.
Over de jurk zelf is in de media veel ophef geweest. Het is namelijk traditie bij het Engelse koningshuis, dat de bruid een ontwerper kiest uit eigen land. Meghan is natuurlijk geen Britse, maar het werd wel van haar verwacht. Dit was niet het enige wat afweek van de normale tradities, want het echtpaar heeft wel meerdere keuzes gemaakt die net even anders waren dan bij een voorgaande Royal Wedding.

Royal Wedding: dress to impress!

De uniformen van de bruidegom en zijn getuige (en oudere broer) Wiliam, vond ik ook heel mooi. Ze droegen beide het uniform van The blues and Royals, een onderdeel van het Britse leger. Door de lange jas en de rode biezen aan de zijkanten van de pantalon, zag het er heel indrukwekkend uit. De pet en de handschoenen moesten volgens de etiquette wel af en uit bij het binnengaan van de kerk.

Voor de receptie had het stel een andere outfit uitgekozen. Meghan verscheen dit keer in een avondjurk. Weer helemaal wit, met in plaats van een boothals en mouwen, een mouwloze  hooggesloten jurk. Deze prachtige jurk was ontworpen door Stella Mccartney. Aan de hand van de stralende Meghan stond een verkleedde prins Harry, die een stijlvolle tuxedo droeg. Dress to impress!

De overige entourage vond ik ook ontzettend mooi. De ceremonie zelf werd gehouden St. George’s Chapel, die ook weer heel subtiel versierd was. Bij de ingang een prachtige boog met witte bloemen, die ook binnen in de ruimte terug kwam. Heel smaakvol naar mijn mening.

Royal Wedding: net even anders …

Eerder noemde ik dat er bij deze bruiloft een aantal zaken anders geregeld waren dan in eerdere Royal Weddings. Het klopt dat dit misschien nét even een minder traditionelere bruiloft was, maar ik moet zeggen dat het bij het echtpaar past. De jurk van Meghan, Prins Harry die kwam aanlopen in plaats van te paard en het feit dat er geen staatshoofden of politici aanwezig waren. Überhaupt de losse manier waarop de ceremonie uitgevoerd werd. De manier waarop de twee naar elkaar keken tijdens de ceremonie was in ieder geval een blik van ware liefde. Voor Harry en Meghan dus een happily ever after.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *