ootd
#OOTD

OOTD Challenge: outfit of the day #1

Het is bijna niet meer te missen. Elke keer wanneer je over je Instagram feed scrolt kom je hem wel tegen: #OOTD. Mocht je hem nou nog nooit tegengekomen zijn, dan zal ik je nu introduceren. OOTD staat voor: Outfit Of The Day oftewel kleding van de dag in het Nederlands. Een hashtag die men veel gebruikt onder foto’s van de kleding die ze dragen die dag. Ook in mijn leven is deze hashtag een grote rol gaan spelen.

‘’Life is a party, dress like it.’’ ~Audrey Hepburn

Wat houdt OOTD in?

Ongeveer een jaar geleden ben ik uitgedaagd voor de #OOTD Challenge. Het was Rodney Hogenhout, een klasgenoot, die het opviel dat ik nooit twee keer hetzelfde aan heb. Natuurlijk heb ik geen ‘Narnia kledingkast’, waarin je dagenlang kunt verdwalen, maar ik probeer wel zo veel mogelijk te wisselen. Zowel schoenen als accessoires. Kortom, een uitdaging die bij een echte fashionista hoort. De Challenge houdt in dat ik elke dag een foto moet maken van de outfit die ik die dag draag, voor een heel jaar lang. Daar heb ik even over na moeten denken, maar toch besloten het te doen omdat het vooral ook een leuk document is voor later.

Hoe houd ik OOTD vol?

Ik begon mijn uitdaging aan het begin van mijn vijfde middelbare schooljaar. 6 september 2017, om precies te zijn. Inmiddels ben ik bij foto 219. Ik zal eerlijk zijn. Ik heb een aantal cheatdagen gehad, wanneer ik ziek was of een pyjamadag hield bijvoorbeeld. En heel misschien ben ik het hier en daar een keertje vergeten, héél misschien! Toch doe ik mijn best elke dag een foto te maken. Soms met hulp van mijn moeder voordat ik op de fiets stap en anders is er altijd wel iemand op school die me eraan herinnerd. Niemand kijkt dus er dus meer van op als ik tegen de muur van de kluisjes sta te poseren. Elke dag een nieuwe outfit, met geen enkele dag dezelfde foto.

Ik post de foto’s niet elke dag op social media, maar houdt wel een document bij. Inmiddels is het meer dan alleen een dagelijkse foto Challenge geworden. Het is een dagelijkse bezigheid geworden en een deel waar ik later op terug kan kijken. Ik leg niet alleen mijn outfits vast, maar ook een reeks herinneringen en momenten.

Jullie zullen de hashtag vaker op mijn blog tegen komen, aangezien ik jullie graag meeneem in dit stukje van mijn dagelijkse routine als fashion lover.

Hier heb ik er een paar op een rijtje gezet, dus zeg ik: #OOTD je mee?

OOTD

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *