kate spade
it's all about the icons

Kate Spade, she left a little sparkle

Het kwam als een schok voor velen. Kate Spade de 55-jarige Amerikaanse modeontwerpster werd gisteren dood in haar appartement aangetroffen. Kate was, vooral met het ontwerpen van haar handtassen, een grote inspiratie voor veel modeliefhebbers. Ook voor mij een van mijn favoriete ontwerpsters.  Alexandra Whittaker, schrijfster bij Instyle magazine, had het niet beter kunnen verwoorden. In het artikel wat gisteren gepubliceerd werd schreef ze:

”There’s no doubt about it—the late fashion designer Kate Spade has left her mark on the fashion world.”

Schok voor de modewereld

Kate Spade New York is het wereldberoemde (tassen) merk van de gelijknamige ontwerpster Kate Spade. Zelfs met een succesvol merk, nog jonge dochter Frances Beatrix en echtgenoot Andy Spade, leed de ontwerpster aan een depressie. Uit een artikel uit Grazia blijkt dat Kate haar 13-jarige dochter een afscheidsbrief heeft geschreven, voordat ze haarzelf het leven ontnam. Toen ze later dood werd aangetroffen in haar appartement, ging er een schok door de modewereld.

Kate en Kate

Niet alleen door de modewereld, maar zeker ook door  haar fans waaronder Kate Middleton. De hertogin van Camebridge was dol op de ontwerpen van haar naamgenoot. Kate Spade, een merk gewaardeerd door Britse royalty.

Zoals ik eerder al zei is Kate ook een van mijn favoriete ontwerpsters. Zowel mijn moeder als ik hebben samen een kleine verzameling Kate Spade items, die we altijd uit Amerika halen. Als wij op vakantie gingen naar Amerika spaarde ik de voorafgaande maanden al voor een tas. Waar veel Nederlandse toeristen naar Amerika gaan voor een Michael Kors tas, gingen mijn moeder en ik voor een Kate. Toen we vorige jaar in Orlando tegen een outlet aan liepen, wisten we dan ook niet meer waar we het moesten zoeken. ‘Excuse me. Hoeveel kost het om de hele winkel te kopen?!’

Kate Spade en strikjes…

Wat vaak terug kwam in Kate haar ontwerpen, zijn strikjes. Het zal je dus niet verbazen dat ik het een leuk merk vind. Haar tassen zijn vaak strak, met niet te veel tierelantijntjes. Soms had ze er wel een wat gekker ontwerp tussen zitten als een tas in de vorm van een kreeft of een Mexicaanse piñata. Over het algemeen strak en stijlvol.

Ik hoop dat het merk en de naam nog vele jaren zullen bestaan. Achter het merk en de ontwerpen, schuilde dus een creatieve, interessante, maar wat nu blijkt een niet zo gelukkige vrouw.

”She leaves a little sparkle wherever she goes” ~Kate Spade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *